HTML

Esettanulmányok napellenző felszerelésekről, használati helyekről.

árnyékolás.hu

Nincs megjeleníthető elem

RSS Katalógus

Napellenző íves falra

2008.08.12. 13:06 :: bunda

Legutóbbi munkáink között feladatként kaptuk, hogy napellenzőt szereljünk íves szigetelt falra. A megoldást mutatjuk be a következő esettanulmányban.

Elsőként a szokásos szigetelést távolítottuk el majd a furatokba helyezett csavarokra kifeszített madzaggal határoztuk meg a napellenző igényelt un. kiemelésének mértékét.

A megfelelő méretűre vágott távtartóra ráhelyeztük a napellenző konzolokat.

A konzolok rögzítéseit készre szereltük.

A felszerelt konzokat tartó távtartók körül sziloplaszttal szüntetjük meg a rést annak érdekében, hogy eső esetén víz nehogy bejuthasson a szigetelésbe valamint nehogy rovarok, bogarak találjanak számukra megfelelő helyet a szigetelésben.

Mikor a rögzítéssel kapcsolatban mindent elvégeztünk a napellenzőt a helyére emeltük. Így néz ki a Nautilus védőtető oldalról.

A Nautilus napellenző védőtok tökéletes biztonságban tartja a napellenző ponyvát bezárt állapotban. Így a környezeti szennyeződések sokkal kevésbé tudják elérni a napellenző ponyváját.

Nagyon szép és hasznos is ez a szinte teljesen zárt védőtok rendszer.

Ezután a megfelelően előkészített elektromos kiálláson keresztül elvégeztük a napellenző motorjának bekötését. Szerencsére már a szigetelés felhelyezésekor megterveztük, hogy hol lesz szükség a kiállásra és ennek érdekében beépítették a bergamann csövet a kötöződoboztól a napellenzőig.

A kötöződoboz kb. 1 méterre van a kiállástól, szépen elrejtve a szigetelésben.

Végül a napellenző elkészült, beállítottuk a pontos dőlésszöget. A munka mintegy 2,5 órát vett igénybe.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: árnyékolás napellenző

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--napellenz-8yb.blog.hu/api/trackback/id/tr34612423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása