HTML

Esettanulmányok napellenző felszerelésekről, használati helyekről.

árnyékolás.hu

Nincs megjeleníthető elem

RSS Katalógus

Napellenző hungarocell szigetelt falra

2008.07.30. 09:49 :: John Sheridan

Mostanában szinte minden ház hőszigetelését a házra ragasztott hungarocell vagy egyéb szigetelőanyag használatával igyekeznek javítani.

Ez mindig valami olyan anyag amire nem lehet pld. egy napellenzőt tartó konzolt jó erősen rácsvarozni mert akkor beszakadna a hungarocell és a napellenző nem maradna fent a falon. Nos ennek kiküszöbölésére használjuk a következőkben bemutatásra kerülő módszert.

 

1 kép. eltávolítjuk a szigetelőanyagot a falról, kifejezetten erre a célra készített eszközzel. A szigetelést teljesen a szilárd falig - betonig el kell távolítanunk.



2. kép az eltávolított szigetelés helyét jól megtisztítjuk annak érdekében, hogy a távtartást biztosító alkatrészek biztonságosan felfeküdjenek a szilárd felületre. Ezzel biztosítva a biztonságos rögzítést. Azért itt nagyon kell figyelni, érteni a falakhoz és az anyagokhoz. Legjobb ha az un. beton áthidalóba vagy a födém betonjába tudunk rögzíteni.



3. kép: Egy napellenző konzolhoz minimum 2 ilyen lyukat kell készíten, mikor azok elő vannak készítve akkor behelyezzük a megfelelő tipliket és kiválasztjuk a megfelelő hosszúságú csavarokat. ( a csavarok végét speckó kenőanyaggal látjuk el, annak érdekében, hogy a jól meghúzott csavar véletlenül el ne szakadjon, hanem biztosítani tudjuk a megfelelő, egyszerű mozgását a tipliben)



4. kép: Az előkészített lyukakba behelyezzük a kifelyezetten erre a célra gyártott, különlegesen nagy tűrőképességű anyagból készült, méretre vágott un. távtartókat. Ezek fogják rögzíteni a napellenzőket.



5. kép: Amikor az un. távtartók a helyükre kerültek, ellenőrizzük a pontos felfekvésüket és a pontos hosszukat. Az nem baj, ha esetleg ez a távtartó néhány mm-t kilóg a falból, így biztosabb, hogy a szigetelés nem sérül, nem nyomódik meg.



6. kép: A napellenzőt tartó konzolba behelyezzük a méretezett csavarokat és a helyükre illesztjük.



7. kép: Így néz ki a konzol a beépített távtartókkal mielőtt a csavarokat véglegesen meghúzzuk.



8. kép: Ilyen lett az óriási napellenző  az 5 cm-es szigetelésre rászerelve.
 

1 komment

Címkék: napernyő árnyékolás esettanulmány szigetelés napellenző

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--napellenz-8yb.blog.hu/api/trackback/id/tr88592285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mangusz 2008.12.02. 20:55:27

Mekkora szigetelést lehet maximum ezzel a módszerrel kiváltani?
süti beállítások módosítása